top of page
PVC дограма
PVC дограма

   PVC профилите дават по-висока топлоизолация. При тях се използва регулируем обков и  по-лесно се изработва качествена дограма. Някои неточности на изработката, монтажа, температурните деформации или слягането на сградата могат да се компенсират с регулирането на обкова на по-късен етап. За външна дограма е удачно да се използват единствено PVC профили или алуминиеви профили с прекъснат термомост.

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ НА PVC ДОГРАМАТА

   PVC дограмата задържа по-добре топлината и пропуска по-слабо студа отвън. Притежава всички качества, що се отнася до уплътнение, поддръжка и външен вид. С по-добри топлотехнически характеристики е, с което избягва недостатъците на алуминиевите профили, а при това е и по-евтина. Независимо от многообразието на синтетични материали с различни качества, смесите на поливинилхлорида /PVC/ с различни модификатори са се наложили като дограма. PVC се използва в модифицирана форма и в други сфери, където са необходими дълготрайни изкуствени материали с разнообразно техническо приложение. PVC не корозира, а като термопластичен материал при рециклиране запазва всичките си качества. Дограмата от PVC привлича с дълготрайността си и евтината си поддръжка. За поливинилхлорида /изходния материал за PVC дограмата/ трябва да се знае, че е полимерен материал и като всеки полимер остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура. Сериозните фирми, производители на профили развиват своите технологии, влагайки усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето. Те следят за постоянното качество на всеки един етап - от състава на суровината до екструзията на PVC профилите.

 

Ето защо многократно се обръща внимание на това, че произходът на профилите е първата стъпка, която гарантира надеждност и дълъг живот на прозорците. Благодарение на многокамерната си конструкция, тя има отлични топло- и звукоизолационни свойства и съответства на всички изисквания за модерна дограма. Често представителят на фирмата производител на дограма, воден от стремежа на клиента към по-ниска цена, предлага профили с най-малкия брой камери. Би трябвало да се знае, че доставчиците на профили предлагат в номенклатурата си богат асортимент, който включва многокамерни PVC профили /с 4, 5, 6 камери/. Тук трябва да се отбележи, че колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията. За съжаление, колкото по-голям е броя на камерите, толкова по-висока ще бъде и цената на прозореца.

 

Освен масовия бял цвят се предлагат много други цветове и декорации, имитиращи дърво. По този начин могат да бъдат строени къщи с различни цветове на прозорците без необходимост от периодично боядисване и нанасяне на различни защитни лакове. Дограмата от PVC е издръжлива на климатични промени, защитена е от UV-лъчение и цветовете са дълготрайни. Могат да бъдат поставяни всички видове звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла. Профилите от PVC се армират с различно оразмерени и оформени стоманени усиления по височина и ширина. Те подсилват статичната устойчивост на конструкцията, което е особено важно при високото строителство. Друго предимство на профилите от PVC е изключителната здравина и еластичност на ъглите. Хомогенното им свързване се извършва чрез заваряване, което ни най-малко не влошава естетичния вид на рамката. В интерес на истината трябва да се отбележи, че PVC дограмата старее по-бързо от алуминиевата. Профили с некачествен състав пожълтяват на слънцето, деформират се при голямо разширение и прозорците направени от тях губят своята плътност на затваряне и топлопропускливост. Минус също така е и това, че през различните годишни сезони, както и големите температурни амплитуди, са причина за моментното провисване на отваряемите части. От друга страна, ако е използван качествен обков крилата могат да бъдат регулирани и проблема да се отстрани.

PVC ПРОФИЛИ И ОБКОВ, С КОИТО РАБОТИМ СА:
ALUPLAST IDEAL 4000® -(ГЕРМАНИЯ)

   Като една от първите компании произвеждащи профили, алупласт разпозна нуждата от по-добра изолация и разработи висококачествената система IDEAL 4000®. Не са правени компромиси нито с оптичните характеристики, нито в технически аспект. Тук алупласт поставя нов стандарт в модерния дизайн, както и в дълготрайността. Пластмасовите профили от алупласт дават гаранция за максимум в индивидуалността и безопасността както при търговски сгради, така и в частни домове.

IDEAL 4000 - Round line
IDEAL 4000®
IDEAL 4000 - Round line
IDEAL 4000®
ПРЕДИМСТВА НА  IDEAL 4000®

3-6 камерна система за по-добър изолационен капацитет (U-стойност 1,3 - 1,4)
дебелина на остъкляване до 41 мм
дълбочина от 70-85 мм
модерен дизайн, наклонени повърхности и заоблени краища, отвътре и отвън
сменяемо запечатване (черно и хартиено бяло)
различни добавъчни профили за различни добавъчни ситуации
възможност за покрит и скрит дренаж
високо подсилена камера за идеалeн статичeн контрол
дизайнерски прозоречни греди за вътре
възможност за лесно обновяване с цел констролирана вентилация (Regel-Air)
повърхности от аерофолио, обърнати и полуобърнати
различни профилни линии за постигане на привлекателни оптични характеристики (например Round-line, E-Optics)
две въртящи се запечатани нива за силно запечатване
лесно разглобяване на профила и запечатването с цел екологично рециклиране

VIVA PLAST® - (БЪЛГАРИЯ)
ПРЕДИМСТВА НА VIVA PLAST®

   Използва се стъклопакет 24 мм. изработен съгласно европейските стандарти, който осигурява много добра топло и шумоизолация. TPV уплътненията осигуряват висока степен на непропускливост при различни температурни амплитуди. Стабилността на системата е гарантирана с допълнително поставения усливащ профил. Профилите са изработени от висококачествени суровини, осигуряващи дълъг живот на системата VIVA PLAST
Със своята 3, 4 и новата 5 камерна система , профилът VIVA PLAST осигурява висока топло- и хидроизолация дори и при най-тежките климатични условия. Поставеният при производството TPV уплътнител позволява по-добра водо- , топло- и звукоизолация при температура от -50С до +70С градуса, с което същевременно се увеличава енергийният капацитет на дограмата. Използва се 24 мм. стъклопакет съответстващ на световните стандарти за висококачествена звуко- и топло- изолация. С използването на еднотипен усилващ метален профил, се улеснява производственият цикъл. Богатият избор на профили позволява лесен избор на желаният дизайн. Използването на най-новитe немско-австрийски технологии, инструменти и материали, осигурява производството на висококачествени профили. Облицованият с фолио в богата цветова гама PVC профил, позволява приспособяването му към всеки интериор и вкус. Като използва най-качествените суровини съгласно световните стандарти, продукцията е издържлива на екстремни климатични условия.

Система 6300, 3-камери
Система 6300
3 камери
Система 6400, 4-камери
Система 6400
4 камери
Система 6500, 5-камери
Система 7500
5 камери
ДОКУМЕНТИ
ОБКОВ ЗА PVC ДОГРАМА SIEGENIA® - (ГЕРМАНИЯ)
Сигения

 Ние използваме за производството на PVC дограма един от най- висококачествените обкови Siegenia.

 Siegenia е немска фирма, основана през 1914 г. и от тогава е специализирана в производството на обков за прозорци  и  врати.  Вече  близо  столетие  Siegenia  се 

развива и доказва, че е най-добрият обков за производство на прозорци и врати. Продуктовата гама е съобразена с новите високотехнологични изисквания и стандарти, както и с архитектурните възможности при производството на PVC дограма. Основните предимства на Siegenia са:

  • пантите не позволяват триенето на метал с метал и в същото време могат да понесат тежест до 130 кг.

  • разположението на крепежните елементи в PVC и алуминиевите профили достигат до усилващия профил (армировката), което гарантира още по-голяма недеждност

  • специалният механизъм на "ножиците" позволява на прозорците и балконските врати да се отварят по хоризонталната и вертикалната ос, както и комбинация по двете оси

  • повърхността на обкова е покрит с двуслойна антикорозионна обработка

  • възможност за различни степени на сигурност

PVC дограма
ALUPLAST
VIVA PLAST
SIEGENIA
bottom of page